Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

SRTN Onboard Tuner on my Artwood doesn't seem to work
Mithgaraf
#1 Posted : 1/23/2010 2:32:23 PM

Groups: Member
Joined: 1/23/2010(UTC)
Posts: 1
Hi

I was given my guitar as a gift a couple of years ago, but have never been able to get the tuner to work. can anyone help me out?
Tom@Ibanez
#2 Posted : 1/25/2010 7:52:51 AM
Tom@Ibanez


Medals: Medal of Awesomeness: Awarded to the most righteous dude on the planet.

Groups: Administration
Joined: 11/30/2009(UTC)
Posts: 2,460
Man
Location: Bensalem, PA
Thanks: 36 times
Was thanked: 41 time(s) in 40 post(s)
Might sound dumb, but have you replaced the battery? In addition to this, if it is an Acoustic/Electric, have you only tried using the tuner when the instrument is not plugged in?
Ouija
#3 Posted : 1/25/2010 12:26:45 PM
Ouija


Groups: Member
Joined: 8/27/2006(UTC)
Posts: 6,435
Man
Location: United Kingdom
Was thanked: 42 time(s) in 37 post(s)
Remember that the pickups on most electo acoustics only come 'ON' when you've got it plugged into the amp (it's power source) and your tuner can't 'hear' your strings without the pickup being 'ON'. Not always true, but in the majority of ElectroAcoustic guitars, it's the norm. Also remember that leaving the guitar plugged in when the amp is off will drain your batteries (the 3rd internal pin of the guitars jack socket acts as a switch, turning on any electronics on when the jacks in, and off when it's removed).
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.