Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Loose part in SV5470f tremolo
MWB
#1 Posted : 5/16/2017 3:54:30 PM

Groups: Member
Joined: 5/16/2017(UTC)
Posts: 2
Location: Netherlands
Thanks: 1 times
Hey guys,

Hope this is the right subforum. I recently noticed a loose parts in my SV5470f's trem. Turns out it's a tiny screw and some metal ring (see photo). It looks like it doesn't affect the trem's performance, bit I'd like to get the part back in place. I just don't have a clue where the part was originally located in the trem.

Any ideas? Appriciate it!
[img=https://www.dropbox.com/s/68mienirfqlyb55/DSC_0030.JPG?dl=0]The parts[/img]
MWB attached the following image(s):
MWB attached the following image(s): Ibanez onderdeel.jpg
Bill@Ibanez
#2 Posted : 5/16/2017 4:49:29 PM
Bill@Ibanez


Groups: Moderator, Administration
Joined: 6/19/2012(UTC)
Posts: 2,566
Location: Bensalem, PA
Thanks: 36 times
Was thanked: 409 time(s) in 399 post(s)
This looks like it came from a LoPro EDGE or Original EDGE. This is the tremolo arm spring piece. Number 20 and 21 on this diagram that screw into part number 18:


[EDIT]
Actually, after looking up that guitar model, it looks to be the SynchroniZR. This has a similar trem arm spring mechanism that screws into a plastic peice on the underside of the tremolo:


This spring is in place to "click" into the notch on the tremolo arm:


This picture somewhat shows how the trem arm snaps into the socket:
1 user thanked Bill@Ibanez for this useful post.
MWB on 5/16/2017(UTC)
MWB
#3 Posted : 5/16/2017 5:08:40 PM

Groups: Member
Joined: 5/16/2017(UTC)
Posts: 2
Location: Netherlands
Thanks: 1 times
That's it, thanks!
Users browsing this topic
Guest (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.